Veel gestelde vragen

I know. Soms wil je gewoon antwoord op je vragen. Ik heb de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Heb je toch nog een vraag? Stel me deze dan via contactformulier of per telefoon.
 • Hoe verloopt een shoot?
 • Wat zijn de kosten?
 • Waar gaan we naartoe?
 • Wat doen we als het regent?
 • Hoelang duurt een fotoshoot?
 • Wat gebeurt er na de fotoshoot?
 • Hoe ontvang ik de foto's?
 • Hoe werkt Wetransfer?
 • Kan ik bij jou afdrukken bestellen?
 • Kan ik foto's bijbestellen?
 • Hoe kan ik betalen?
 • Waar moet ik op letten met kleding?
 • Heb je tips voor een dierenshoot?
 • Heb je een fotostudio?
 • Kan ik een cadeaubon bestellen?
 • Zijn de foto's rechtenvrij?
 • Werk je ook zakelijk?
 • Bied je ook workshops aan?

Hoe verloopt een shoot?

Voordat we gaan fotograferen maken we altijd even kennis. Vooral met kinderen en dieren is het fijn als het gevoel vertrouwd is. We bespreken dan door wat we gaan doen. Ik vraag ook altijd of je zelf ideeën heb, het gaat tenslotte om jou!

Tijdens de buiten fotoshoot 

Bij de fotoshoot buiten zullen we telkens een stuk lopen voor verschillende omgevingen en poses. 
De honden kunnen tussendoor ook even vrij rond lopen voordat ze weer model mogen staan. 

hondenfotograaf

Wat zijn de kosten? 

De kosten kun je hier vinden.

Waar gaan we naartoe?

Er zijn vele mooie plekken in Brabant. Je heb bijvoorbeeld het Mastbos of Liesbos, of de Galder. Is er voor jou een speciale plek om foto's te maken dan hoor ik het graag. Anders zoeken we samen een mooie plek op waar we naartoe kunnen.

Wat doen we als het regent?

We houden contact als het weer minder mooi is dan dat we willen. Ik hou altijd blokken van 4 uur aan. Het kan namelijk zo zijn dat het zo weer droog is. Als er iets niet te voorspellen is, is dat het weer in Nederland. Mocht het echt heel de dag regenen, dan verzetten we de fotoshoot naar een later tijdstip, maar dit gebeurt altijd in overleg.

Hoe lang duurt een fotoshoot?

Een fotoshoot duurt ongeveer een uur. Met kleine kinderen, drukke honden of erge kou probeer ik de tijd in te korten. 
Met kleine kinderen is mijn ervaring dat langer doorgaan meestal geen succes heeft. 

Wat gebeurt er na de fotoshoot?

Binnen 2 weken ontvang je via mail of via whatsapp een link naar een site waar de online galarij staat. Op deze site kan je rustig de foto's bekijken en kan je doormiddel van de foto's een hartje te geven de foto's uitkiezen. Nadat je dit heb gedaan, ontvang je van mij de factuur. 

Hoe ontvang ik de foto's?

Je ontvangt de foto's digitaal. Wil je ze op een usb of op een andere manier ontvangen dan is dat bespreekbaar.

Hoe werkt Wetransfer?

Je ontvangt de foto's digitaal via Wetransfer. Je ontvangt dan een link via de mail. Via deze link kan je de foto's binnen 7 dagen downloaden. Ik adviseer dit altijd via een pc te doen. Dit omdat de foto's groot van formaat zijn en een pc/laptop dit aankan. Je ontvangt ze of via whatsapp of via wetransfer ook de foto's voor online gebruik. Hier staat mijn logo op. Deze foto's zijn telefoon en social media vriendelijk.Kan ik bij jou afdrukken bestellen?

Jazeker kan dit. Je kan gewone afdrukken bestellen, canvassen, uitvergrotingen, hout, pvc, forex, dibond of plexiglas. Ook kan ik vergroting in lijstjes voor je verzorgen. Zo heb jij er geen omkijken naar! 

Kan ik extra foto's bestellen?

Jazeker, ik heb een start pakket, daarop heb ik 2 extra pakketten. Maar je kan ook zelf extra foto's kiezen. Ik bewaar de foto's 1 jaar. 

Hoe kan ik betalen?

Betaling kan per bank overschrijving, tikkie of contant. Je kunt bij mij niet pinnen.  

Waar moet ik op letten met kleding?

Allereerst iets waar jij je prettig in voelt. Voel jij je mooi? Dan straal je dit ook uit! 
Zorg ervoor dat kleding elkaar mooi aanvullen, maar kijk uit dat het niet vloekt. Het liefste geen felle kleuren, drukke prints, of fijne streepjes of ruitjes. 


Heb je tips voor een dierenshoot?

Jazeker! 
Voor een shoot met een paard: Zorg voor een 2e persoon die mee kan lopen. Bijvoorbeeld om spullen beet te houden of het paard vast kan houden. Dit werkt wel zo prettig voor ons allebei.

Voor een shoot met een hond: Laat de hond uit, maar maak hem niet moe. Het is fijn als de behoeftes al zijn gedaan. Maar maak hem niet te moe van te voren. Een hijgende hond of een hond die heel de tijd wilt liggen is moeilijker om op de foto te zetten. Zorg voor lekkere snoepjes of een leuk piep speeltje. Kan de hond niet los? Geen probleem. Zorg voor een dunne halsband en een dunne lijn. Heb je dit niet? Voor een dunne lijn kan ik zorgen. Laat dit even van te voren weten, dan zorg ik ervoor dat ik het bij heb. 


Heb je een fotostudio?

Momenteel bied ik alleen nog buiten fotoshoots aan. In de toekomst wil ik wel gaan uitbreiden om ook studio aan te bieden. Maar dat is op dit moment nog niet mogelijk.


Kan ik een cadeaubon bestellen?

Ja ik heb cadeaubonnen! Kijk hier voor een voorbeeld.


Zijn de foto's rechtenvrij?

De foto's die je particulier koopt mag je voor al jouw eigen privé doeleinden gebruiken. Wil je privé foto's zakelijk inzetten, vraag ik je wel dit te overleggen.
Ik kan de vraag stellen om de foto's die ik gemaakt heb mag publiceren. Dit is voor mijn website, Facebook, Instagram of Pinterest. 

Werk je ook zakelijk?

Ja ik doe ook zakelijke shoot. 
Heb je interieur wat je gefotografeerd wilt hebben voor je website of folder? 
Of wil je een mooie beeldbank om reclame mee te maken?
Of wil je een profielfoto voor LinkedIn?
Dat kan zeker!
Mail, bel of whatsapp om de mogelijkheden door te bespreken.

Bied je ook workshops aan?

Ik bied geen volledige workshops aan. 
Maar wil je graag je camera beter leren kennen, wil je een keer van het groene knopje afkomen en leren hoe het met de belichtingsdriehoek zit, of wil je leren hoe je betere foto's maakt? Dan kan ik je zeker helpen! Ik kom dan naar je toe of we kiezen een plek uit, bijvoorbeeld een bos of ander mooi natuurgebied en ik leer je, 1 op 1, wat je wilt weten van fotografie. 

zakelijke shoot